Olăritul are tradiţii milenare în zona Ciucului. Însăşi Mama Natură a efectuat primele experimente cu arderea lutului. Magma fierbinte, provenită din adâncul munţilor Harghitei, a ars straturile de lut, apărând astfel roci asemănătoare teracotei (cornean). Este probabil ca predecesorii noştri să se fi inspirat de la vulcani pentru a-şi însuşi tainele arderii lutului. Sunt rare satele din zona Ciucului, la hotarele cărăra să nu apară diverse forme şi ornamente ceramice, care datează din cele mai vechi timpuri. Recipiente pentru cereale, ceaunuri, amfore sau resturile acestora ne arată că şi strămoşii foloseau vase din lut.

 

 Încă din prima jumătate a secolului trecut, vasele de caramică din zona Ciucului erau faimoase chiar la distanţe apreciabile. 

De douăzeci de ani încercăm şi noi să contribuim la păstrarea şi dezvoltarea acestei tradiţii.

Produsele noastre urmează bogăţia de forme tradiţionale şi sunt executate din teracotă sau teracotă emailată.

 

 Folosind vasele de teracotă ciucane, ni se dezvăluie gusturile rafinate ale gastronomiei şi culturii npastre gastronomice. În timpul fierberii diverselor componente, aburii care emană din pereţii vaselor, ne dezvăluie noi şi noi arome.

 

Vasele noastre asigură expreienţe de neuitat atât iubitorilor de arome tradiţionale, cât şi celor care preferă reformele în bucătărie.

 În ceea ce priveşte vasele pentru flori, precum şi produsele noastre ornamentale, satisfac exigenţele iubitorilor de plante şi de frumos.